Stratégia implementácie INSPIRE v Slovenskej republike (ďalej len Stratégia) predstavuje rámcový dokument, ktorý poskytuje prehľad podmienok a cieľov implementácie INSPIRE do roku 2021. Jeho cieľom je zabezpečiť efektívne vynakladanie prostriedkov pri plnení požiadaviek INSPIRE v synergii s aktivitami eGovernment a Open Data. Dokument je k dispozícii na verejnú konzultáciu do termínu 01.12.2017.

Zabezpečenie legislatívnych požiadaviek, ako aj očakávaní dnešnej aplikačnej praxe v oblasti efektívnej správy priestorových údajov a služieb kladie nemalé nároky na ich poskytovateľov i užívateľov.

Dňa 05.05.2022 Ministerstvo životného prostredia SR zorganizovalo 1.INSPIRE ESPUS školenie zamerané na tému “Zber a vstupy priestorových údajov”. Príspevok prináša sumarizáciu súvisiacich výstupov.

Pozývame Vás na štvrté INSPIRE ESPUS školenie zamerané na tému "QGIS“.

Dňa 22.01.2015 bol prostredníctvom Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) sprístupnený na verejnú konzultáciu dokument "Stratégia a akčný plán sprístupnenia a používania otvorených údajov verejnej správy SR".

Vo väzbe na aktivity potreby zjednotenia sprístupňovania priestorových údajov prostredníctvom legislatívnych iniciatív INSPIRE a Open Data (High value datasets) pripravila Európska komisia návrh mandátu pre aktivitu 2.5 INSPIRE - HVD Symbiosis. Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sprístupňuje návrh na konzultáciu.