Pre podporu implementácie INSPIRE sprístupňuje MŽP SR aj možnosť komunikácie v prostredí systému pod GitLab. Na to aby ho užívatelia vedeli využiť bol pripravený dokument "GitLab Usmernenie pre komunikáciu na podporu INSPIRE".

V rámci záverov z 9 rokovania INSPIRE pracovnej skupiny INSPIRE MAINTENANCE AND IMPLEMENTATION EXPERT GROUP (MIG) bol členským štátom poskytnutý priestor na konzultáciu návrhu novely Nariadenia pre interoperabilitu a sprievodného vysvetlenia k novele rozhodnutia pre INSPIRE monitoring a podávanie správ.

Európska komisia pripravila tzv. INSPIRE Country Fiches pre každú krajinu Európskej únie s cieľom zosumarizovať stav implementácie INSPIRE. Dokumenty vychádzajú z relevantných dostupných informačných zdrojov (INSPIRE monitoring a reporting) a výsledkov bilaterálnych rokovaní realizovaných s jednotlivými krajinami v priebehu roku 2016.

Na základe diskusie k možnej revízii niektorých INSPIRE Vykonávacích predpisov bol pripravený Návrh na aktualizácie Vykonávacích predpisov pre Monitoring a reporting (Rozhodnutie 2099/442/EC) a pre Interoperabilitu údajov a služeb (Nariadenie 1089/2010), ktorý Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sprístupňuje ku konzultácii s termínom do 31.08.2017.

Kompletný program konferencie INSPIRE 2016, ktorá bude tento rok prebiehať v Španielskej metropole Barcelona v termíne od 26. do 30.septembra 2016 bol práve zverejnený.